25 de ani de Cupa Comexim, în Straja

Una dintre cele mai longevive competiții de schi din stațiunea montană Straja a avut loc astăzi. Cupa Comexim organizată de investitorul Emil Părău a ajuns la ediția cu numărul 25. De un sfert de veac, în Straja este organizată această competiție, care de la an de an, adună din ce în ce mai mulți participanți.

“După Cupa Veteranilor, este cea mai veche cupă ce se organizează în Straja. Sunt bucuros că an de an vin tot mai mulți concurenți la această cupă, din toată țara, astfel că putem spune că este o competiție adevărată. Dacă la primele ediții, la categoria 3-6 ani doar unul sau doi copii dacă reușeau să treacă printre jaloane, acum e un progres remarcabil. Acum au trecut prin 14 porți, e un lucru deosebit și se vede progresul”, a spus Emil Părău, organizatorul competiției.

Ediția din acest an a adunat la start zeci de copii. Mulți dintre copii stăpânesc mai bine tehnica schiatului, decât tehnica statului în picioare.

“Am venit să vin la primul meu concurs și am vrut să văd cum este. Schiez de trei ani, nu e greu, îmi place mult”, ne-a spus Izabela.

“Am 8 ani și schiez de 4 ani la clubul CSS Petroșani. Am câștigat multe medalii și cupe. Nu pot să mă despart de acest sport și chiar dacă la început a fost mai greu, am trecut peste ele cu bine”, ne-a spus Alexia Maria, o altă micuță concurentă.

147 de schiori au participat la competiția care a avut loc în stațiunea montană Straja. Competițiile din Straja nu se opresc aici. Acestea vor continua și în săptămânile viitoare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.