Orăștie: Containere speciale pentru deșeurile din construcții

Cinci containere speciale au achiziționat autoritățile locale din Orăștie pentru depozitarea deșeurilor rezultate din construcții. Containerele au fost achiziționate cu scopul de a ușura munca cetățenilor, dar și a muncitorilor din cadrul SPGM, care adesea se confruntă cu situații în care materialele inerte sunt depozitate pe platformele de colectare ale deșeurilor menajere.

“Am achiziționat un număr de 5 containere de tip abrol cu o capacitate de 11,7 mc, fiecare pentru colectarea deșeurilor inerte rezultate din construcții sau demolări, constând în: cărămizi, ciment, țigle, ceramică, roci, ipsos, fontă, lemn, resturi de tâmplărie, material de construcție cu termen de valabilitate expirat, materiale excavate în timpul activităților de construire, dezafectare-sol, pietriș, argilă, nisip, roci, resturi vegetale de pe raza municipiului Orăștie. În urma inscripționării lor cu regulamentul de folosire, ele vor fi amplasate în 5 locații diferite, după cum urmează: str. Mureșul, bl.1-2, str. Mureșul, platforma cimitir municipal, str. Pricazului, bl.62, str. Pricazului, bl 40, str. A Iancu”, arată Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Edilii vin, însă, cu o rugăminte către cetățeni. Containerele trebuie folosite doar în scopul descris, în caz contrar se vor aplica amenzi contravenționale. Dacă metoda de colectare a deșeurilor va funcționa, administrația locală va mai achiziționa astfel de containere.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *