Oancea: Nu se vor majora impozitele și taxele locale pentru anul 2021

Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea, dă asigurări tuturor devenilor că taxele și impozitele locale pe anul 2021 vor rămâne la nivelul celor din acest an.

„Impozitele și taxele locale pentru anul viitor, pentru persoanele fizice și juridice din municipiul Deva, își vor păstra nivelurile din 2020.

Aceasta este propunerea pe care am făcut-o Consiliului Local, printr-un proiect de hotărâre care va fi supus atenției cetățenilor municipiului Deva și aprobării de către consilierii locali într-o ședință viitoare.

Potrivit Codului fiscal (art. 491), nivelurile impozitelor și taxelor locale vor suferi, în anul 2021, doar indexarea cu 3,8% conform ratei inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată de Institutul Național de Statistică.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul Deva, pentru anul 2021 poate fi consultat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva, – www.primariadeva.ro – Secțiunea Ședințe de Consiliu Local – Proiecte de hotărâri. Cetățenii care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acest proiect o pot face pe adresa de e-mail: primar@primariadeva.ro, până la data de 10 noiembrie 2020.

De asemenea, potrivit prevederilor Codului fiscal, am propus ca impozitele pentru terenurile și clădirile neîngrijire sau abandonate să se majoreze cu până la 500%. Acest proiect de hotărâre este deja supus atenției cetățenilor municipiului Deva și poate fi consultat pe site-ul Primăriei”, face cunoscut edilul municipiului Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *