7 dintre cele mai răspândite superstiții din lumea cazinourilor

Clienții cazinourilor se bazează în special pe șansă și pe superstiții atunci când visează la un câștig mare. Fie că este vorba despre un articol vestimentar despre care crede că le poartă noroc, fie că fac un ritual sau se bazează pe o credință transmisă de-a lungul generațiilor, superstițioșii reprezintă o parte integrantă a culturii jocurilor de noroc.

Mai jos, îți prezentăm 7 dintre cele mai răspândite superstiții din lumea cazinourilor:

1. Obiecte „fermecate” la purtător

Mulți jucători cred în puterea farmecelor norocoase de a le aduce noroc la cazinou. De la picioare de iepure la trifoi cu patru foi, de la potcoave la monede norocoase, jucătorii poartă adesea aceste obiecte cu ei în timp ce joacă la sloturi online sau la jocuri de masă. Unii chiar au ritualuri specifice, cum ar fi sărutarea obiectului „fermecat” înainte de a face un pariu sau de a apăsa pe butonul pentru rotire.

2. Frica de numărul 13

Frica de numărul 13, cunoscută și sub numele de „Triskaidekafobia”, este o superstiție comună în rândul pasionaților de gambling. Mulți jucători evită pariurile sau numerele de masă care includ temutul număr 13, crezând că aduce ghinion. Unele hoteluri din complexurile care includ și cazinouri nici măcar nu au etajul 13. Alții trec în extrema cealaltă și pariază numai pe numărul 13, considerând că le poartă noroc.

3. Suflatul în zaruri

Suflatul în zaruri sau cărți este o altă superstiție comună a jocurilor de noroc, care există de secole. Mulți jucători cred că această acțiune poate influența rezultatul și poate aduce noroc, în timp ce alții cred că ajută la alungarea ghinionului sau a spiritelor rele. Este discutabil dacă funcționează sau nu, dar, în orice caz, vorbim de un ritual distractiv și inofensiv care face deliciul celorlalți participanți la joc.

4. Îmbrăcămintea roșie

Roșul este considerat o culoare norocoasă în multe culturi, mai ales în cele asiatice. Prin urmare, unii clienți ai cazinourilor cred că purtarea îmbrăcămintei roșii în timpul jocului le poate aduce noroc. De la tricouri roșii la lenjerie de corp roșie, jucătorii poartă această culoare în speranța că își vor spori șansele de câștig. Sunt și jucători care poartă roșu doar pentru a adăuga o pată de culoare vestimentației.

5. Turnulețele din jetoane

Stivuirea jetoanelor într-un anumit fel este o altă superstiție obișnuită din lumea cazinourilor. Unii jucători cred că aranjarea chips-urilor într-un turnuleț fără nicio imperfecțiune, cât mai înalt posibil, le poate aduce noroc și, astfel, îi poate ajuta să obțină câștiguri mai importante. Ei pot avea chiar un model sau o ordine specifică în care își stivuiesc jetoanele, urmând propriul lor ritual. Dacă turnulețul se dărâmă, pleacă de la masă.

6. „Norocul începătorului”

Ideea de „noroc al începătorului” este o credință populară printre jucătorii de cazinou. Se sugerează că noii veniți au șanse mai mari de câștig decât jucătorii experimentați. Unii ajung chiar până acolo încât să caute începători la masă, sperând să împărtășească norocul lor. Desigur, nu există dovezi reale care să susțină această afirmație, dar este o superstiție distractivă și ușoară care adaugă un element suplimentar de emoție experienței în cazinp. Așa că, dacă ești jucător începător, să nu te surprindă să vezi profesioniști adunându-se în jurul tău.

7. Banii nu trebuie numărați

O altă superstiție populară a cazinoului este credința că a-ți număra banii în timp ce joci aduce ghinion. Conform acestei superstiții, numărarea jetoanelor sau a numerarului la masă este văzută ca un semn de lăcomie sau de încredere excesivă, care ar putea duce la o serie de pierderi.

De asemenea, unii sunt de părere că este lipsit de respect față de zeii jocurilor de noroc, care ar putea interpreta acțiunile tale ca pe o încercare de „a-ți număra câștigurile înainte de a fi câștigate”. Aceeași superstiție este valabilă și la pescuit: uni pescari sunt convinși că nu vor mai prinde nimic dacă își vor număra peștii din juvelnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *