Acuzații de fraudă la Spitalul municipal Lupeni

Acuzații pentru fraudarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate sunt la Spitalul municipal Lupeni. A fost depusă o plângere pe numele managerului, Carmen Misaroși, pentru faptul că aceasta ar fi fraudat bugetul CAS. Plângerea a fost depusă la Direcția Generale Monitorizare, Control și Antifraudă din cadrul Casei Națională de Asigurări de Sănătate.

Faptele s-ar fi petrecut în anul 2015 atunci când actualul manager a avut funcția de director financiar contabil și ar fi făcut anumite raportări de servicii medicale pentru care spitalul a primit suma de 70.503 lei. Problema ar consta în faptul că spitalul nu avea la acel moment certificat de acreditare RENAS, iar ”spitalul fără acreditare nu putea emite facturi și deconta servicii medicale de la Casa de Asigurări de Sănătate”, arată plângerea depusă de Direcția Generale Monitorizare, Control și Antifraudă din cadrul Casei Națională de Asigurări de Sănătate, în luna martie a acestui an.

Potrivit aceleiași plângeri, și în anul 2018 ar fi fost prejudiciat bugetul CAS cu circa 300.000 lei lunar pentru influențele financiare.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *