Contribuții reduse pentru salvatorii de vieți

Autoritățile locale de la Petroșani au în vedere reducerea contribuțiilor către Asociația Salvital. Revoluția fiscală a dat peste cap activitatea autorităților locale, care au pierdut sume importante de bani. Din acest motiv, Consiliul Local al municipiului Petroșani va lua în discuție achitarea contribuției anuale către Asociația Salvital. Suma ar putea fi diminuată, de la 5 lei/cap de locuitor, la 3 lei/cap de locuitor.

“Prin adresa nr. 507/15.01.2018 înaintată Primăriei municipiului Petroșani, asociația Salvital Hunedoara solicită aprobarea contribuției de 5 lei/an/locuitor și prevederea în bugetul local a acestei sume. Având în vedere dificultățile create de reforma fiscală, propun Consiliului Local al municipiului Petroșani aprobarea contribuției de 3 lei/an/locuitor (la data de 1 iulie 2017) și alocarea din bugetul local a sumei de 127.278 lei, pentru anul 2018”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.  

La începutul acestui an, a existat o propunere privind retragerea municipiului Petroșani și Asociația Salvital. La acel moment, Consiliul Local a amânat proiectul, după ce președintele Asociației Salvital, Petru Mărginean a promis că se pot achita contribuțiile aferente acestui an până la jumătatea anului, fără a fi percepute penalizări de întârziere. În decursul anilor, municipiul Petroșani a contribuit cu suma de 56.640 euro la achiziționarea unei ambulanțe de prim-ajutor tip B2. Contribuția municipalității de la Petroșani, la suma de 5 lei/an/cap de locuitor, ar fi fost în suma de 212.130 lei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *