A contestat concedierea, dar a pierdut în instanță

Petre Nica, fost director general adjunct al CEH, a pierdut procesul prin care contestă concedierea sa. Petre Nica și-a pierdut funcția de director general adjunct după ce Consiliul de Administrație a decis, anul trecut, desființarea postului. Acesta s-a adresat instanței de judecată de la Tribunalul Hunedoara, unde judecătorii i-au respins cererea.

“Respinge excepția inadmisibilității acțiunii formulată de pârâtă. Respinge acțiunea în conflict individual de muncă formulată de reclamant. Cu drept de apel de 10 zile de la comunicare”,  a declarat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Șicane politice

Fostul director general al Complexului Energetic Hunedoara a dat în judecată societatea anul trecut în luna august. Președintele CA al CEH, Stamin Purcaru declara că s-a decis desființarea posturilor de director general adjunct pentru “scurtarea fluxului informațional”.

“Am convenit că dacă tot căutăm bani cu acul şi pentru a realiza un flux informaţional mai scurt, adică informaţia de jos, până la decident să fie mai scurtă, şi un flux decizional mai scurt de la decident către executant am căzut de acord că este mai simplu să ai director de direcţie cu statut de conducere de director de direcţie decât să ai un şef de departament între directorul de mină şi directorul general adjunct, care probabil are şi alte sarcini decât direcţia în sine. Şi la termocentrală unde am umblat la ele şi am lăsat un director şi un locţiitor. La fel de bine trebuie să ştim că la următorul Consiliu de Administraţie trebuie să vină cu ele puse în formula asta”, spunea Stamin Purcaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara, la momentul desființării posturilor.

Petre Nica, fostul director general adjunct al CEH a subliniat la acel moment că este o nedreptate faptul că a fost înlăturat din structura de conducere. Mai mult decât atât, acesta acuză politicul de implicarea în actul managerial.

“Înlăturarea mea de la conducerea CEH a fost cerută de către politicul care a preluat guvernarea după 11 Decembrie 2016! Prima dată, pentru că dorința acaparării puterii era maximă, s-a încercat înlăturarea prin forța grevei celor de la Lupeni în ianuarie, şi doar cei de la Lupeni au oprit lucrul, apoi s-a boicotat concursul meu pe post prin tot felul de șicane, adrese ale Sindicatului Muntele pentru amânarea acestuia chiar dacă se depășeau cele 90 de zile conform Codului Muncii, telefoane de la minister prin care cereau lămuriri cu privire la concurs, chiar dacă nu intra în atributul acestora. Au eșuat cele două încercări, toate instrumentate de oameni aflați în funcții cu susținere PSD sau înregimentați PSD. Utima soluție a fost desființarea postului meu şi al domnului Giurgiu şi înființarea unora aproape identice pentru doi membrii PSD, Niculescu şi Chiuzan, de-altfel buni profesional! (…) Consider că am fost înlăturat de la conducere nemeritat şi de aceea am cerut justiției să facă dreptate”, a declarat Petre Nica, după ce a formulat acțiunea în instanță.

Înainte de a fi director general adjunct, Petre Nica a fost președintele Sindicatului Muntele. De precizat este faptul că pe mandatul lui Mihael Melczer (director general) – Petre Nica (director general adjunct) și Horia Giurgiu (director general adjunct) societatea energetică a avut rezultate financiare pozitive. Tot pe mandatul celor trei, CEH ieșise din a doua insolvență, tot printr-o hotărâre judecătorească, iar creditorii puneau presiune, minerii ieșeau în stradă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.