A fost anunțată planificarea primei tranșe de vaccinare anti-COVID 19

Prima tranşă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să ajungă în România la sfârşitul lunii decembrie, iar în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical, a anunţat ministrul Sănătăţi, Nelu Tătaru, la videoconferinţa Profit Health Forum.

Ministrul a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

„Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este – şi în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătăţii conform Profit.ro.

El a precizat, totodată, că, în ultimele săptămâni, efortul autorităţilor a constat în extinderea facilităţilor de terapie intensivă. Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

Nelu Tătaru a amintit că la debutul pandemiei depozitele erau goale în privinţa medicamentelor şi echipamentelor necesare combaterii pandemiei, subliniind că, probabil, în această perioadă s-a investit în dotarea spitalelor mai mult decât în ultimii 30 de ani, din această perspectivă.

 

news.ro

Un comentariu la „A fost anunțată planificarea primei tranșe de vaccinare anti-COVID 19

  • 27 octombrie 2020 la 18:54
    Permalink

    “Linia intai solida” este o iluzie. Raspunsul imun la vaccin depinde de multi factori. In plus, este un vaccin putin cunoscut- sa vedem reactiile adverse…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *