A fost inițiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

Ludovic Orban a declarat că această procedură a fost începută în legislatura trecută de către grupurile parlamentare ale PNL, dar nu a fost trimisă spre comisiile juridice.
„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL, solicitarea grupurilor parlamentare formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice. Birourile Permanente Reunite au refuzat să deruleze procedurile din legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare. La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale PNL, cât şi o sesizare depusă de colegul meu deputatul Florin Roman, care a fost însuşită şi susţinută şi de grupurile parlamentare din Cameră şi Senat ale USR-PLUS şi ale PNL. Urmează ca în termen de două săptămâni cel mult comisiile juridice să analizeze această solicitare, să prezinte un raport care să fie transmis plenului”, a afirmat Ludovic Orban.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.