A furat pe parcursul a două luni dar a fost prins de polițiști

Tot în data de 23.12.2020, poliţiştii hunedoreni au efectuat o acțiune pe raza municipiului Hunedoara și o percheziție domiciliară la locuinţa unui tânăr de 26 de ani, din Hunedoara, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat (din locuinţe), în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2020.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că tânărul pătrundea în locuinţe prin forțarea ușilor de acces ori prin escaladarea ferestrelor şi sustrăgea bunuri de valoare (articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice, lenjerii pentru pat, băuturi alcoolice, articole de încălțăminte, aparatură electronică etc.)

Cel în cauză a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care au  dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

 Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii le recomandă tuturor proprietarilor de imobile să nu lase uşile de acces întredeschise şi să le asigure corespunzător. Un sistem de alarmare antiefracţie şi de supraveghere video, eventual conectat la dispeceratul unei societăţi de pază, se poate dovedi cât se poate de eficient în a descuraja posibilele tentative de furt. În situaţia în care vor depista persoane necunoscute în interiorul locuinţei, care invoca diferite motive privind prezenţa acestora în locul respectiv, le recomandăm cetăţenilor să încerce să reţină cât mai multe semnalmente ale acestora şi să alerteze imediat poliţiştii şi vecinii.

De asemenea, celor care pleacă în vacanţe, le recomandăm să solicite sprijinul unui vecin sau al unei persoane de încredere, care să le supravegheze locuinţa şi să le colecteze corespondenţa. Pe timpul vacanţei, în locuinţe nu trebuie lăsate bunuri de mare valoare sau sume importante de bani.

 În situaţia în care deveniţi victime ale unor infracţiuni de furt din locuinţe, vă recomandăm să sesizaţi Poliţia şi să nu pătrundeți în câmpul infracțional întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.