Academia de Studii Economice reabilitează o clădire din județ

Academia de Studii Economice reabilitează o clădire din județ. Un contract în valoare de 4.123.329 lei a fost scos la licitație în vederea executării de „Lucrări de reabilitare și restaurare imobil Deva”, necesare pentru îmbunătățirea funcționalității și aspectului clădirii din orașul Deva, care se află în administrarea Academiei de Studii Economice din București. Mai exact, este vorba de clădirea în care își are sediul ASE, situat în Piața Unirii din Deva.

Terenul și construcția sunt amplasate în centrul istoric al municipiului Deva, clădirea fiind clasată ca monument istoric de grupă valorică B. Destinația imobilului este de învățământ preuniversitar.

Clădirea are regim de înălțime S+P+1E și este amplasată între două clădiri existente cu același regim de înălțime.

„Conform expertizei tehnice efectuată în anul 2020 (…), clădirea se încadrează în clasa de risc seismic RSIII, iar după realizarea lucrărilor de intervenție, clădirea va putea fi încadrată în clasa de risc seismic RSIV. La subsol se află două laboratoare, spații tehnice și pentru circulație, la parter sunt două săli de curs, birouri, grupuri sanitare, centrală termică, spații pentru circulație și pentru depozitare, iar la etaj sunt trei săli de curs, birouri, spații de circulație și pentru depozitare, grupuri sanitare”, arată documentul.

Sistemul constructiv al clădirii a fost realizat în anul 1906. Clădirea este într-o stare de degradare continuă, astfel că sunt necesare lucrări de intervenții. 14 iunie este data limită pentru depunerea ofertelor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.