Complex de locuințe în Simeria pentru persoane defavorizate

Autoritățile locale din Simeria au în vedere realizarea unui complex de locuințe pentru persoane defavorizate. Peste 11 milioane de lei este valoarea contractului. Proiectul cuprinde un complex de 28 de apartamente, format din 3 pavilioane cu regim de înalțime P+1E și un pavilion multifuncțional cu regim de înălțime P. Cele trei pavilioane sunt compuse din 8 apartamente cu o cameră, 16 apartamente cu două camere și 4 apartamente cu trei camere.

„În prezent familiile identificate ca locuind în zona denumită ”Unitatea Militară” sunt în mare majoritate de etnie romă, cu venituri mici sau fără venituri, familii dezavantajate. Condițiile de trai în această zonă sunt inadecvate, reprezentând pericolul unui focar de infecții, epidemii, prin lipsa canalizării, a apei curente, a unor condiții minime de trai decent. De asemenea, există riscul evacuării acestor familii din locuințele improprii pe care le ocupă în prezent, terenul pe care sunt ridicate aceste adăposturi fiind proprietate privată, rămășițele unei cazărmi militare”, arată documentul.

Peste 130 de persoane inclusiv copii vor beneficia de investiție. 16 iunie este data limită pentru depunerea ofertelor. Sumele pentru realizarea investiției provin de la bugetul de stat, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 11.279.601 lei este valoarea investiției.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.