Acţiuni ale poliţiştilor hunedoreni pentru prevenirea şi combaterea comerțului ilegal, prin piețe și târguri

Acţiuni ample ale poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, la sfârşit de săptămână, pentru prevenirea şi combaterea comerțului  ilegal al unor produse şi mărfuri, în târgurile şi pieţele din judeţul Hunedoara.

 În data de 25.08.2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o acţiune în urma căreia au surprins în flagrant, în incinta unei pieţe agroalimentare din Petroşani, un bărbat de 35 de ani, din Petroşani, care comercializa 518 pachete de ţigări (de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Cele 518  pachete de țigări (provenind din spaţiul extra-comunitar), au fost ridicate în vederea confiscării.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Petroşani, care deţinea în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale 87 de pachete de ţigări ce nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare. Şi în acest caz, pachetele de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi petroşăneni  au fost conduşi la sediul Poliției Municipiului Petroşani pentru audieri şi luarea măsurilor legale, cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

În cele două cauze, poliţiştii  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de contrabandă.


În data de 27.10.2019, poliţiştii  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o acţiune vizând verificarea respectării prevederilor legale în domeniul drepturilor de proprietate industrială şi a drepturilor de autor şi conexe.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au surprins în flagrant în incinta unui târg auto şi de mărfuri din apropierea municipiului Deva un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Petroşani, care comercializa 20 de produse cosmetice susceptibile de a fi contrafăcute. Produsele  au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Totodată, pentru neregulile constatate în domeniul comercializării unor produse, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 lei (din care 3 sancțiuni în baza Legii 12/1990 şi 3 sancţiuni la O.U.G. 28/1999).

Tot în data de 27.10.2019, în cadrul unei acţiuni asemănătoare, poliţiştii Biroului  de Investigare a Criminalităţii Economice Petroşani au surprins în flagrant, în incinta unei pieţe din municipiul  Petroșani, un bărbat de 43 de ani, din Petroşani, care comercializa 18 produse textile care purtau sigla unor mărci celebre şi un alt bărbat  în vârstă  de 46 de ani, tot din  Petroşani, care comercializa 16 produse textile ce purtau sigla unor mărci înregistrate.

Produsele textile, fiind susceptibile de a fi contrafăcute, au fost indisponibilizate, în ambele cauze fiind efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

O acțiune asemănătoare a avut loc şi la data de 26.10.2019, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au surprins în flagrant, în incinta unui parc industrial din Hunedoara, o femeie în vârstă de 47 de ani, din judeţul Alba, care comercializa 28 de articole de îmbrăcăminte care purtau sigla unei mărcii înregistrate şi un  bărbat de  62 de ani, din acelaşi  judeţ,  care comercializa 54 de articole de îmbrăcăminte ce purtau sigla unei mărcii cunoscute.

Produsele de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute au fost indisponibilizate, poliţiştii urmând a efectua cercetări faţă de cei în cauză, în două dosare de cercetare penală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei şi au confiscat 9.057 lei (bani proveniţi din posibile activităţi comerciale ilicite).

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *