Inconștienți la volan! Beți sau fără permis pe drumurile publice

În data de 20.09.2019, în jurul orei 09:30, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Şoimuş, a condus o autoutilitară pe bulevardul Traian, din municipiul Hunedoara, iar la intersecţia semaforizată cu strada Avram Iancu, a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie. În urma testării bărbatului cu aparatul  etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

În data de 21.09.2019, în jurul orei 16:30, poliţiştii Biroului Rutier Petroşani au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din oraşul Aninoasa, care conducea un autoturism pe strada Livezeni din Petroşani, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 106 km/h (faţă de 50 km/h — viteza maximă legală). În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere.

În data de 22.09.2019, în jurul orei 01:50, poliţiştii Biroului Rutier Deva au depistat în trafic un minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Deva, care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din Deva.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că minorul (care nu posedă permis de conducere) a luat cheile autoturismului de la adresa unde locuieşte fără forme legale (în municipiul Deva) din posesia concubinului mamei sale (proprietarul autoturismului), fără acordul acestuia.

Tot în data de 22.09.2019, în jurul orei 00:20, poliţiştii Biroului Rutier Orăştie au oprit pentru control, pe raza municipiului Orăştie, autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani, din oraşul Simeria. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,50 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Al treilea caz, din aceeași dată de 22.09.2019, în jurul orei 02:00, un echipaj al Biroului Rutier Petrosani a oprit în trafic, pe strada Zorilor, din Petroşani, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din oraşul Petrila. Cu privire la acest tânăr, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că nu posedă permis de conducere. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, dispozitivul a indicat o valoare de 0,83 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *