Acțiuni ale polițiștilor pe principalele artere din judeţ: 310 sancțiuni și 21 de permise reținute

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere grave și pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Serviciului de Ordine Publică au efectuat, la acest sfârşit de săptămână, o serie de acţiuni, pe principalele artere din judeţ.

Activităţile din trafic au vizat prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (viteza neadaptată la condițiile de drum,  indisciplina pietonală şi  neacordarea priorităţii pietonilor).

Astfel, doar în cursul zilei de în data de 06.03.2020 (în intervalul orar 12ºº-18ºº), poliţiştii hunedoreni au aplicat 310 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care:

  • 132 de amenzi pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit;
  • 6 amenzi pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor;
  • 62 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni;
  • 7 pentru depășiri în zone și situații interzise de lege.

Urmare activităților desfășurate, tot în data de 06.03.2020, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 21 permise de conducere, din care:

  • 4 pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50 km/h;
  • 6 pentru neacordarea priorității  de trecere pietonilor și vehiculelor;
  • 7 pentru depășiri în zone și situații interzise;
  • 2  pentru consum de băuturi alcoolice;
  • 3 pentru alte situații prevăzute de lege.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor și au fost constatate mai multe infracțiuni  (exemplificările infracţiunilor la regimul circulaţiei au fost precizate în buletinul de presă de azi).

Acțiunile polițiștilor au avut ca obiectiv principal conștientizarea participanților la trafic  cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulație pe drumurile publice.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.      

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.