Campania ,,Vrei să fii polițist? Hai să ne cunoaștem!” inițiată și derulată de polițiștii hunedoreni

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară în colaborare cu alte structuri ale poliției din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și în parteneriat cu și cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, au inițiat campania ,,VREI SĂ FII POLIȚIST? HAI SĂ NE CUNOAȘTEM!care se va desfășura pe parcursul lunii martie a acestui an.

Prin derularea acestei campanii se urmărește promovarea profesiei de polițist, precum și prevenirea delincvenței juvenile prin stimularea elevilor în adoptarea unor comportamente și conduite sociale în conformitate cu legislația aflată în vigoare.

Una dintre principalele activități ale acestei campanii educative, a constat în selectarea a 6 elevi, din clasa a XII-a, înscriși la Colegiul Tehnologic „Transilvania” Deva, care și-au exprimat intenția de a participa la o astfel de campanie și totodată au obținut media 10 la purtare în ciclul de învățământ liceal.

Astfel, în data de 19.03.2024, cei șase elevi au fost primiți de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, unde au avut posibilitatea să poarte discuții cu polițiștii din cadrul mai multor structuri (Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul Pregătire Profesională). Polițiștii acestor structuri au prezentat aspecte specifice domeniului lor de activitate și o parte din tehnica aflată în dotare (pistolul radar, autospeciale aparținând poliției, trusa criminalistică, autolaboratorul criminalistic etc.), ceea ce a contribuit la crearea unei imagini cât mai complexe și complete asupra profesiei de polițist.

Tot în cadrul acestei campanii, în perioada 18-25.03.2024, vor fi organizate o serie de activități în cadrul orelor de curs, destinate elevilor din clasele a XI – a și a XII – a, cu scopul promovării profesiei de polițist și prezentării ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Elevii vor obține informații cu privire la avantajele profesiei de polițist, aptitudinile necesare exercitării unei astfel de meserii, condițiile de admitere şi de studiu, astfel existând posibilitatea de a avea o opțiune în plus atunci când se vor decide în privința propriei cariere.

Ultima activitate din cadrul acestei campanii, se va desfășura în data de 25.03.2024, începând cu ora 11.00, în incinta Palatului Copiilor din municipiul Deva, când toți copiii, însoțiți de părinți, bunici, profesori sau prieteni, sunt așteptați de polițiștii hunedoreni să sărbătorească împreună ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE.

Aici, cei mici vor avea ocazia să-i cunoască pe polițiști, care le vor prezenta specificul activității structurilor de poliție, vor putea să vadă autospeciale de poliție (ale structurilor de ordine publică, rutieră, protecția animalelor, acțiuni speciale, criminalistică) și vor fi întâmpinați cu multe alte surprize.

 

 IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *