Primarul Devei, Florin Oancea, acuză furnizorul de energie electrică Rețele Electrice Banat, pentru nefuncționarea în condiții optime a iluminatului public

Dragi deveni, este momentul să vă spun, nu doar ca primar dar și ca locuitor al Devei, că M-AM SĂTURAT DE NESIMȚIREA societății Rețele Electrice Banat!

Este o bătaie de joc la adresa devenilor ca ÎN FIECARE NOAPTE, iluminatul public din oraș să nu funcționeze pe tronsoane întregi. În fiecare noapte există străzi și cartiere care rămân în beznă, DIN VINA EXCLUSIVĂ a societății de furnizare a energiei electrice SC Rețele Electrice Banat.

Primăria Deva, eu personal, am fost preocupați permanent să plătim la timp toate facturile la distribuția de energie electrică și la reparații. Nu am întârziat niciodată să le dăm banii pe care i-au cerut (și nu sunt puțini!).

NU AVEM NICIO RESTANȚĂ, CUM NU AM AVUT NICIODATĂ NICIO RESTANȚĂ!

În schimb, avem parte de o bătaie de joc continuă!

Ca să dau un singur exemplu de bătaie de joc: pe tronsoanele pe care iluminatul public nu funcționează în timpul nopții, becurile sunt aprinse în timpul zilei!

Am făcut apel ZILNIC, prin sesizări scrise și apeluri telefonice directe, la SC Rețele Electrice Banat, că iluminatul public NU FUNCȚIONEAZĂ în cutare sau cutare zonă a orașului. La apelurile Primăriei s-au adăugat miile de apeluri de la cetățenii Devei.

Răspunsul? ”Am notat, echipele noastre vor interveni pentru remedierea situației.” ÎN FIECARE NOAPTE sesizări, în fiecare noapte același răspuns! Nu se mai poate!

Niciodată, în cei 6 ani și jumătate de mandat, nu m-am confruntat cu o astfel de situație! Situații de criză prin care am trecut, ca administrație publică, au fost destule, din păcate. Le-am rezolvat pe toate, rând pe rând. Dar o astfel de situație, care se repetă noapte de noapte, fără ca administrația publică să poată interveni legal, așa ceva n-am mai avut!

Nu aș vrea să spun vorbe grele, deși sunt extrem de supărat, dar situația pare a fi un SABOTAJ! Sunt indicii care mă fac să cred că furnizorul de electricitate se joacă politic în precampania pentru alegerile locale!

Vreau să o mai spun o dată, foarte clar: furnizorul de energie electrică Rețele Electrice Banat este singurul responsabil pentru întregul disconfort creat locuitorilor municipiului Deva!

Și este responsabil, indirect, și pentru faptele antisociale care se produc la adăpostul întunericului din cartiere și de pe străzi, în lipsa iluminatului public!

Încerc să-mi domolesc supărarea. Fac UN NOU APEL la conducerea societății Rețele Electrice Banat să respecte clauzele contractuale și să procedeze deîndată la remedierea acestei situații INTOLERABILE cu care municipiul Deva se confruntă noapte de noapte!

Mai vreau să fac o precizare, la final. În cursul lunii septembrie 2023, odată cu expirarea contractului de furnizare avut de Primăria Deva cu Enel Energie și având în vedere prețurile mai mici practicate de SC Hidroelectrica SA, ne-am reorientat către acest din urmă furnizor.

Ciudată coincidență, exact acela a fost momentul din care au început problemele grave legate de iluminatul public local. Ciudată coincidență sau fapte penale, asta o vor stabili alte instituții.

Vă doresc o zi bună și vă asigur că, în ciuda tuturor piedicilor, vom rezolva și această problemă foarte importantă pentru viața fiecărui devean. Nu ne lăsăm!

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva


UPDATE: 20.03.3034

Reprezentantii Rețele Electrice Banat au transmis redacției următorul comunicat:

„În prezent, iluminatul public nu funcționează pe o porțiune din Calea Zarandului, ca urmare a unui cablu defect. Echipele Retele Electrice Banat lucrează la soluționarea defectului în cel mai scurt timp, estimând că astăzi va fi pus din nou în funcțiune. De asemenea, au mai fost situații în care s-au defectat cabluri, însă echipele Retele Electrice Banat au intervenit prompt pentru soluționarea lor. În ceea ce privește problemele recurente din B-dul Decebal, B-dul 22 Decembrie, B-dul Nicolae Bălcescu și Aleea Saturn, în această zonă constructorul care efectuează lucrările de modernizare a defectat în repetate rânduri instalațiile de iluminat public. Întrucât instalațiile de iluminat din acest areal vor intra în gestiunea primăriei, societatea Retele Electrice Banat nu a mai avut acces pentru a le repara. Regretăm neplăcerile cauzate clienților și dorim să asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a interveni prompt de fiecare dată când este semnalată o problemă în instalațiile noastre.”

2 comentarii la „Primarul Devei, Florin Oancea, acuză furnizorul de energie electrică Rețele Electrice Banat, pentru nefuncționarea în condiții optime a iluminatului public

 • 19 martie 2024 la 21:08
  Permalink

  Acelasi fapt este si pe str.Pietrosa aproape de blocurile Mintiei,acum cateva saptamani au schimbat un cablu pe stalpi de iluminat si de atunci lumina pe stalp numai funcioneaza.

  Răspunde
 • 20 martie 2024 la 7:38
  Permalink

  Pe strada Pietroasa langa blocurile Mintiei becul nu mai functioneaza ,decand au schimbat un cablu pe stalpi de pe strada.Al doilea stalp in dreptul casei cu nr.30.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *