Afacerile din industrie au încetinit în noiembrie, înregistrând un avans de 12,4%

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în noiembrie cu 12,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm încetinit faţă de octombrie, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna octombrie, afacerile din industrie au crescut cu 17,2% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Cumulat, în primele 11 luni din 2017, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 11,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

În noiembrie, cea mai mare creştere a fost înregistrată în industria extractivă (+17,8%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 12,3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 21,7%, industria bunurilor de capital a crescut cu 16,1%, industria bunurilor intermediare – cu 11,2%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată  – cu 7,7%, iar industria bunurilor de uz curent – cu 6,9%.

Faţă de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna noiembrie cu 0,7%.

În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% faţă de 2015, ritm dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *