Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început controalele aferente Campaniei 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a început vineri controlul la faţa locului pentru cererile extrase în eşantionul de control aferent Campaniei 2021. Eşantionul din baza de date conţine 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, 09.07.2021, inspectorii APIA şi cei ai instituţiilor de specialitate delegate demarează controlul la faţa locului pentru cererile extrase în eşantionul de control aferent Campaniei 2021. Eşantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi ecocondiţionalitate din cererea unică de plată, conţine un număr total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează: pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 13.035 fermieri; pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.016 fermieri; pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri”, arată APIA.

Suprafaţa totală controlată este de 1.319.383,3 ha, respectiv: pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 748.797,54 ha; pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 570.585,76 ha.

Eşantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri faţă de Campania 2020.

„În conformitate cu Ordinul nr. 45/2021 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi prevăzute la art. 1 alin. (2) şi (3) şi art. 35 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plăţi şi a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 şi 2022 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligaţia ca până la data de 15 octombrie 2021 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor. Ca în fiecare an, instituţia noastră se bazează pe cooperarea şi sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfăşoare în mod corespunzător, ţinând cont de situaţia specială şi de normele de siguranţă care trebuie respectate”, precizează APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *