Guvernul înfiinţează Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor

Guvernul dezbate, în şedinţa de vineri, un proiect de act normativ privind înfiinţarea unei agenţii care să promoveze exporturile şi să încurajeze investiţiile străine în România. Guvernul va aproba de asemenea, două Hotărâri prin care alocă fonduri pentru modernizarea garniturilor feroviare şi pentru un proiect de infrastructură rutieră în zona metropolitană a municipiului Cluj Napoca.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că Guvernul face demersuri pentru implementarea unui „proiect care să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri” şi care să faciliteze investiţiile străine în România.

„Acest proiect se va numi, începând de astăzi, Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă, este o structură căreia trebuie să îi asigurăm cadrul procedural de funcţionare astfel încât să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă în ceea ce înseamnă, aşa cum rezultă şi din denumire, promovarea exporturilor româneşti şi, desigur, facilitarea investiţiilor străine în ţara noastră”, a afirmat Nicolae Ciucă în deschiderea şedinţei de Guvern de vineri.

Acesta a subliniat că mediul de afaceri aşteaptă de mult timp o decizie cu privire la acest subiect.

Tot la debutul şedinţei Executivului, premierul a anunţat că se va aproba o Hotărâre de Guvern prin care un miliard de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi folosiţi pentru modernizarea locomotivelor şi trenurilor, dar şi o altă Hotărâre prin care se alocă aproximativ şapte miliarde de lei, în cadrul Programului Operaţional de Transport 2021-2027, proiect prin care se va realiza diminuarea traficului din municipiul Cluj Napoca şi asigurarea conectivităţii cu autostrada.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *