Agricultorii primesc un sprijin de peste 320 milioane lei, în acest an, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Agricultorii vor beneficia şi în acest an de sprijin financiar de 320,581 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, permiţând astfel o diminuare a costurilor de producţie în sectorul agricol prin rambursarea diferenţelor de accize, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

”Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2018”, arată comunicatul Ministerului Agriculturii.

Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale. De asemenea, schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleaşi costuri eligibile.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură).

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *