Alba Iulia: 18 persoane aduse pentru audieri, în urma percheziţiilor într-un dosar de evaziune fiscală

Un număr de 18 suspecţi au fost aduşi, miercuri după-amiază, la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, în urma percheziţiilorcare au avut loc în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că 18 persoane din cele 22 vizate de această acţiune au fost găsite şi aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba fiind suspecte într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

Prodan a spus că audierea suspecţilor este în curs de desfăşurare, iar pentru doi dintre aceştia poliţiştii au dispus deja măsura reţinerii.

Poliţiştii au efectuat percheziţii, miercuri dimineaţă, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Maramureş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei, în care sunt vizate 22 de persoane.

Conform Poliţiei Române, poliţiştii din Alba au derulat 35 de percheziţii  în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1), la  locuinţele a 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme tip “fantomă”. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *