Amenzi date de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice

În data de 23.04.2020, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, însoțiți de un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au desfăşurat o acţiune pe raza orașului Hațeg și a localităților învecinate.

În cursul acţiunii, polițiștii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi din comuna Răchitova au expediat fără documente de provenienţă legală 27,63 mc de lemn rotund din specia mesteacăn şi deţineau, fără proveniență legală, 16,89 mc de material lemnos din specia răşinoase.

În cauză, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei şi măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 27,63 mc de lemn rotund din specia mesteacăn. De asemenea a fost aplicată o amendă în valoare de 6.000 lei şi a fost dispusă  măsura complementară de confiscare faptică a volumului de 16,89 mc, din specia răşinoase.

De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că operatorul economic nu a respectat prevederile legale privind modul de completare a registrului de intrări-ieşiri materiale lemnoase pentru perioada de referinţă, motiv pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

 

IPJ Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *