Amenzi de aproape două milioane aplicate de Garda de Mediu Hunedoara

Amenzi în valoare de aproape două milioane de lei au fost aplicate, pe parcursul anului trecut, de Garda de Mediu Hunedoara. Aproape 1000 de controale au fost efectuate de comisarii de mediu. Principalele nereguli pe care comisarii de mediu le-au depistat au fost referitoare la modul în care au fost gestionate și depozitate deșeurile pe raza unor unități administrativ teritoriale, nerespectarea prevederilor autorizațiilor integrate de mediu și altele.

Reprezentanții Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat în perioada 01.10.2019 – 31.12.2019, 296 de inspecţii, dintre care 104 au fost planificate şi 192 neplanificate.

În cadrul inspecțiilor inopinate au fost înregistrate 17 controale efectuate în urma sesizărilor, 4 controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 5 controale în urma autosesizării, 22 de controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 177 controale de verificare a respectării condiţiilor din actele de reglementare, 17 controale cu alte autorităţi, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean și 8 controale pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului.

Au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale dintre care 12 avertismente și 25 de amenzi în valoare totală de 786.000 lei. Dintre acestea, cele mai mari sancțiuni contravenționale au avut următoarle valoari:

  • 100.000 lei și a fost aplicată pentru nerealizarea măsurilor impuse în urma controalelor anterioare de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu
  • 80.000 lei și a fost aplicată pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara caz în care a fost notificată Agenția pentru protecția Mediului Hunedoara în vederea suspendării actului de reglementare deținut.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 1.810.400 lei.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *