Amenzi de aproape jumătate de milion de lei, aplicate de comisarii OPC

Comisarii OPC din județul Hunedoara au aplicat sancțiuni contravenționale de aproape jumătate de milion de lei, doar în luna septembrie.

Aceștia au desfășurat o serie de controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile de transport, depozitare și comercializare de bunuri, dar și prestarea de servicii. Controalele au fost efectuate fie în cadrul tematicilor specifice, fie care urmare a unor reclamații primite de la consumatori.

Au fost aplicate, în total, 146 de sancțiuni contravenționale, dintre care 74 de avertismente și 72 de amenzi în valoare de 468.000 de lei. Comisarii CJPC Hunedoara au dispus fie măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, acolo unde situația a impus acest lucru, fie măsuri de remediere a deficiențelor constatate. De asemenea, în cursul lunii septembrie, au fost depuse 117 reclamații de către consumatori. Cele mai multe dintre acestea au vizat serviciile prestate de către furnizorii de energie electrică și sectorul produselor nealimentare.

„Îi sfătuim pe consumatori să fie atenți atunci când achiziționează diverse produse sau servicii. În cazul alimentelor, să citească cu atenție eticheta produsului, să verifice termenul de valabile, calitatea ambalajului – să nu fie deteriorat, precum și ingredientele cu potențial alergen înscrise pe etichetă. De asemenea, în cazul achizițiilor online, consumatorii trebuie să verifice dacă pe site-ul de pe care urmează să achiziționeze produsului sunt menționate datele de identificare ale operatorului economic – adresă, CUI, dar și politica de returnare a produselor. Îi asigurăm pe toți consumatorii că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor supraveghează permanent piața în scopul apărării drepturilor și intereselor legitime ale acestora”, declară comisarul șef adjunct al CJPC Hunedoara, Daniel Dumitran.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.