Amenzi de sute de mii de lei aplicate de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au aplicat amenzi în valoare de 233.800 lei. În perioada 1 aprilie – 30 iunie comisarii Gărzii de Mediu au efectuat un număr total de 228 inspecţii, atât inspecţii planificate cât şi inspecţii neplanificate.

”În urma acestor controale, au fost aplicate 39 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente și 29 de amenzi în valoare totală de 233.800 lei. Dintre acestea, cea mai mare sancțiune contravențională a avut valoarea de 60000 lei și a fost aplicată pentru desfășurarea activității fără a deține act de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Având în vedere evoluția epidemiologică de pe teritoriul României, în contextul apariției și răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, comisarii Gărzii de Mediu au acordat o deosebită atenție acestui aspect monitorizând modul în care operatorii de salubritate au respectat graficul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale, trasabilitatea deșeurilor infecțioase generate de către centrele de carantină, gestionate de către DSP Hunedoara precum și modul de eliminare a acestora.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *