Amenzi de zeci de mii de lei și material lemnos confiscat de polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere

În data de 12.05.2020, poliţiştii Secției de Poliție Baia de Criș au identificat în cursul unei acţiuni ce a avut loc pe DN 76, un autotren cu material lemnos, care circula din direcția Oradea – Brad și care era condus de un tânăr de 23 de ani.

În urma controlului efectuat, întrucât exista suspiciunea că în afara celor 25,11 mc de lemn consemnaţi în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, ar putea exista un volum de masă lemnoasă suplimentar, transportul a fost deviat la depozitul Ocolului Silvic Baia de Criș.

La sediul ocolului silvic a fost măsurată masa lemnoasă de pe ansamblul auto, constatându-se că acesta avea încărcat, de fapt, 31,30 mc de material lemnos (respectiv cu 6,19 mc mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz).

În cauză, poliţiştii au luat măsura confiscării materialului lemnos suplimentar, și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, însoțiți de doi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat, pe raza municipiului Deva, o acțiune în cursul căreia au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale, în perioada 2019 – 2020, au exploatat masă lemnoasă şi au expediat fără proveniență legală un volum total de 91,53 mc de material lemnos, în valoare de peste 18.990 de lei.

În cauză, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu două amenzi în valoare totală de 21.000 lei și s-a aplicat măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 91,53 mc de material lemnos.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale din comuna Șoimuș dețineau în depozitul societății 7,491 mc de cherestea de molid, fără proveniență legală.

De asemenea, operatorul economic nu a respectat prevederile legale referitoare la modul de operare al datelor și nici prevederile legale privind completarea la zi a registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase aferent depozitului deținut.

În cauză, poliţiştii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, și au dispus măsura complementară de confiscare a volumului de 7,491 mc de cherestea rășinoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *