Amenzi mari pentru nerespectarea măsurii de carantinare

Astfel, în ultimele trei zile, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Astfel, au fost verificate 62 societăți comerciale şi 26 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale (dintre care, 19 pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea) în valoare totală de 10.000 de lei.

 

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

 Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Exemple semnificative:

 

În data de 14.11.2021, în jurul orei 15:30, o patrulă mixtă poliţist-jandarm a  efectuat verificări la o adresă din Haţeg, unde a fost dispusă măsura izolării, faţă de un tânăr în vârstă de 29 de ani.

Ca urmare a verificărilor, oamenii legii au  constatat că tânărul în cauză nu afla la adresa de izolare, familia sa motivând faptul că acesta este plecat „în oraș, la cumpărături”. Ulterior, tânărul a  fost identificat pe o stradă din Hațeg, acesta declarând că s-a deplasat la un supermarket.

Cel în cauză  a fost sancționat conform Legii 55/2020,  cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

În data de 13.11.2021, în jurul orei 15:10, o patrulă mixtă a constatat un caz asemănător: de această dată, un bărbat de 35 de ani, faţă de care s-a dispus măsura carantinării, din data de 05.11.2021, a fost identificat în fața unui bloc de locuinţe din Haţeg, alături de mai multe persoane, nerespectând măsura carantinării.

Acesta a fost sancționat conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Bărbatul mai fusese identificat de poliţişti în aceeaşi situaţie şi cu o zi în urmă, în data de 12.11.2021, în jurul orei 14:50, la acea dată fiind sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

 

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio încălcare a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.