Amenzi usturătoare pentru pescarii care nu respectă perioada de prohibiție

Garda de Mediu Hunedoara informează asupra faptului că în această perioadă pescuitul de păstrăv este interzis. Cei care nu respectă reglementările în vigoare vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între300 și 8000 de lei.

„Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara informează că potrivit prevederilor Ordinului nr. 43/310 din februarie 2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, emis în comun de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial, la speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și păstrăvul fântânel, până la data de 31 martie 2021. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Astfel, potrivit reglementărilor este perioada de prohibiție diferă. Astfel, în perioada 1 februarie 2021 – 15 martie 2021 este interzis pescuitul la știucă, până la data de 31 martie 2021, este interzis pescuitul la păstrăv (indigen, fântânel și curcubeu), în luna aprilie 2021, prohibiția se încheie pentru pescuitul la sturioni.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *