ANAF anunţă că marţi este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit

Termenul de depunere a formularului 212 “Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este marţi, anunţă ANAF.

Termenul de depunere a formularului 212 ‘Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice’ este 25 mai 2021. Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal”, informează ANAF.

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor (Call – center), la numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin e-mail,      accesând      Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

ANAF a creat pe portalul instituţional o rubrică în care se regăsesc toate informaţiile detaliate despre declaraţia unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la acest link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.