Android Auto, disponibil în România

Suita de aplicaţii optimizate pentru a fi folosite în maşină Android Auto ajunge, în sfârşit, să poată fi folosită şi în România.

După mai mulţi ani în care a putut fi folosită într-un număr limitat de ţări, Google extinde disponibilitatea platformei Android Auto, care ajunge, de astăzi, în 36 de ţări noi. Printre acestea, şi în România.

Extinderea vizează, în principal, ţările din nordul, estul şi sudul Europei. Alături de acestea, în valul de extindere au fost incluse şi câteva ţări din Asia şi Africa.

Android Auto aduce la îndemâna şoferilor aplicaţii utile în maşină, de la cele de ghidare auto la serviciile de streaming. Acestea au interfaţa grafică optimizată pentru a fi uşor de folosit la volan – elemente vizuale mari, design simplificat etc.

Şi mai important, Android Auto dispune de integrare cu Google Assistant, ceea ce permite şoferilor să apeleze multe dintre funcţiile aplicaţiilor prin intermediul comenzilor vocale.

Conectând telefonul la portul USB al unei maşini compatibile, interfaţa optimizată a aplicaţiilor din cadrul Android Auto va fi afişată pe ecranul sistemului de infotainment al autoturismului, iar şoferul va putea controla aplicaţiile prin intermediul acestuia.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *