ANM a actualizat avertizările de vreme severă

Meteorologii au actualizat, vineri dimineaţă, avertizările cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente, viscol şi vreme deosebit de rece, fiind restrâns numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu. Astfel, până la ora 15.00,  sunt avertizari de  cod portocaliu în Capitala şi zece judeţe, iar de la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare cod galben care vizează 13 judeţe.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care a actualizat avertizarea cod portocaliu de viscol, ninsori abundente şi vizibilitate scăzută, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei va continua să ningă  abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50 – 60 de kilometri la oră şi temporar 65 – 70 kilometri la oră, viscolind şi local troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.

Avertizarea cod portocaliu care vizează Capitala şi zece judeţe este în vigoare până la 15.00. Tot până la ora 15.00, 15 judeţe se află sub avertizare cod galben.

De la ora 15.00, intră în vigoare o altă avertizare cod galben pentru ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi vreme deosebit de rece. Avertizarea va fi în vigoare până la ora 20.00 şi vizează 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45-55 de kilometri la oră, temporar de peste 60 de kilometri la oră în Bărăgan, viscolind şi spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea. În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte.

Meteorologii spun că vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzaţia de frig. În cursul nopţii de vineri spre sâmbăta, în estul şi în sud-estul ţării vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35-45 de kilometri la oră, spulberând zăpada depusă.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *