ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend

Vremea se schimbă radical de duminică.

Sâmbătă, 22 septembrie, este ultima zi cu vreme frumoasă în sudul și sud-estul României. În centru, nord, vest deja își fac apariția ploile, iar temperaturile în termometre scad.

Pe regiuni, situația va sta astfel: În Muntenia, maxima va fi de 24 – 31 de grade Celsius, soare cu nori, în Dobrogea vor fi maxime de chiar 30 de grade și soare cu nori, la fel și-n Oltenia. În Moldova vom avea minime scăzute de 7 – 10 grade Celsius, dar maxime ce vor atinge 25 – 30 de grade. Cu toate acestea, local, va ploua.

În Maramureș vor fi maxime de 22 – 25 de grade, iar soarele nu-și va face apariția, va fi înorat și va ploua. Minima va fi de 4 – 7 grade Celsius.

În Transilvania vor fi minime de 5 – 10 grade Celsius, iar maxime de 21 – 28. Vor fi furtuni. La fel și-n vest, în Crișana și-n Banat. În Banat, vor fi maxime de 27 de grade, iar în Crișana de doar 24.

Duminică, când are loc echinocțiul de toamnă, 23 septembrie, vremea se răcește în sud, sud-est, est și se încălzește în centru, vest și nord.

În Dobrogea, maximele scad cu 8 grade. Maxima de duminică va fi de doar 22 de grade Celsius și va ploua. Vor fi temperaturi minime de 8 – 15 grade Celsius. În Muntenia, vom avea maxime de 17 – 24 de grade Celsius și va ploua. În Moldova, maximele vor fi de doar 18 – 22 de grade și, de asemenea, va ploua. În Oltenia vor fi maxime de 21 – 28 de grade, ceva mai ridicate decât în celelalte regiuni lovite de ploi. Și aici va ploua.

În Banat nu va mai ploua, dar maxima nu va depăși 23 de grade Celsius. Nici în Transilvania nu depășește 23 de grade Celsius. În Crișana, vor fi maxime de 18 – 21 de grade, iar în Maramureș maxima zilei va fi de 19 grade. În toate aceste regiuni nu va mai ploua, va fi parțial înnorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *