Tratament cu anticorpi monoclavi, administrat unor pacienți infectați cu COVID

Tratament cu anticorpi monoclavi a fost administrat unor pacienți infectați cu coronavirus. Cei doi pacienți se află internați la Spitalul municipal din Lupeni și au multiple comorbidități.

„La nivelul Spitalului Municipal Lupeni au fost identificați, selectați și admiși doi pacienți pentru administrarea de anticorpi monoclonali, cu respectarea criteriilor de includere în tratament. Ambii pacienți prezentau factori de risc semnificativi, vârste de 64 și 67 de ani, unul prezentând obezitate morbidă și ambii cu afecțiuni cardiace severe și alte comorbidități. În urma administrării, fără incidente sau reacții adverse, starea pacienților s-a îmbunătățit considerabil, menținându-se izolarea la domiciliu și monitorizarea periodică a acestora”, arată Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

 

Aceasta alternativă terapeutică este superioară administrării de plasmă de convalescent în scopul blocării replicării virale, pentru că se poate cuantifica doza de anticorpi administrată și nu comportă unele dintre riscurile legate de administrarea plasmei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *