Aparat de testare PCR pentru Spitalul de Urgență din Petroșani

Consiliul Local al municipiului Petroșani, la inițiativa lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul localității a decis alocarea sumei de 738.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat de testare de tip PCR pentru Spitalul de Urgență din Petroșani. Necesitatea achiziționării unui astfel de aparat de testare rezidă din faptul că numărul infecțiilor cu noul coronavirus este în creștere pe raza localității, dar și la nivelul întregii Văi a Jiului, iar spitalul din localitate este cel mai mare din zonă, fiind chiar spital de urgență.

„Este foarte important, în această situație pandemică, să avem un aparat de testare COVID – 19 la Spitalul de Urgență Petroșani, unde sunt tratate cazurile grave din toată Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun aparat REAL TIME PCR care să depisteze prezența acestui virus și durează foarte mult până vin rezultatele testelor. Așa cum am spus încă de la început, sănătatea a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine. Încă de la începutul acestei situații pandemice am alocat fonduri pentru Spitalul de Urgență Petroșani în vederea achiziționării de aparatură medicală și materiale sanitare necesare în lupta cu acest virus și, în calitate de primar al municipiului Petroșani, voi sprijini instituția medicală ori de câte ori va fi nevoie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Deși ședința Consiliului Local al municipiului Petroșani a avut loc online, consilierii locali ai PSD nu au participat. Nici consilierul independent Dorina Niță nu a participat la ședință, însă, aceasta a motivat că a avut cursuri online, fiind cadru didactic universitar la Universitatea din Petroșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.