Apel 112: Aplicaţia pe care trebuie să o aveţi instalată pe telefon pentru ca localizarea apelului să fie precisă

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale precizează că ”singura posibilitate legală şi fezabilă pentru o localizare mai precisă a unui apel 112 este utilizarea aplicaţiei dezvoltată şi lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în data de 15 februarie 2019, denumită Apel 112”.

Potrivit STS, Aplicaţia „Apel 112” permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului telefonic mobil, tocmai pentru îmbunătăţirea poziţiei de localizare a apelantului la 112.

”De la data lansării acestei aplicaţii şi până în prezent au fost iniţiate către Serviciul 112, prin intermediul aplicaţiei, un număr de 409 apeluri. Aplicaţia şi-a dovedit utilitatea în toate cazurile în care persoanele aflate în pericol au folosit-o”, a mai transmis STS.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Dezvoltator: Serviciul de Telecomunicatii Speciale
Funcţionalitate: aplicaţia permite transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul iniţierii apelului de urgenţă către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea serviciilor de date (acces internet) şi a funcţiei de localizare a telefonului mobil. Chiar dacă aplicaţia este instalată şi activă, aceasta nu va transmite automat localizarea în următoarele situaţii specifice: dacă numărul de telefon nu aparţine unui operator mobil din România, dacă nu există acoperire a operatorului care deţine numărul de telefon, dacă telefonul este în roaming.

Nume: Apel 112

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *