Apel către cetățeni pentru a ajuta în procesul de deszăpezire

Autoritățile hunedorene sunt depășite de situație. Zăpada care a căzut în ultimele ore a dat peste cap funcționarea administrațiilor locale. Utilajele de deszăpezire nu mai fac față din cauza cantității enorme de zăpadă. Pentru a evita blocajele și situațiile extreme, autoritățile locale din mai multe zone ale județului fac apel către cetățeni pentru a veni în sprijinul lor și să ajute la deszăpezire.

“Având în vedere situația meteo prezenta, rugăm toți cetățenii sa curețe zăpada in fata propriei gospodării. De asemenea, rugăm toți agenții economici care dețin spații economice sa curețe zăpada din fața spațiului deținut, fie proprietate sau închiriat”, arată autoritățile locale din Hațeg.

Aceeași situație este și în Valea Jiului. La Petroșani cetățenii au ieșit pentru a-și curăța în jurul blocurilor.

“Este cod portocaliu de ninsori, a nins foarte mult, suntem, și vom fi în continuare, în teren cu toate utilajele de deszăpezire. Le mulțumesc cetățenilor pentru că au înțeles necesitatea implicării lor pe o astfel de vreme”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De ani de zile nu a mai nins atât de abundent în Valea Jiului. Județul Hunedoara se află sub cod galben de ninsori. Potrivit ANM, pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ. Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei. Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *