Apel pentru donarea de sânge

Medicii hunedoreni fac un apel către cetățeni pentru a dona sânge. Sunt picături care pot salva vieți. Directorul Centrului Județean de Transfuzii, dr. Victoria Halmagi, face un apel către hunedoreni să devină salvatori.

”Spitalele județului Hunedoara au mare nevoie  de sânge în această perioadă. Pacienți în stare gravă de la hematologie, oncologie, ATI, chirurgie așteaptă de la oamenii generoși picătura de sânge salvatoare. Generozitatea nu se măsoară în bunuri ci în fapte. Ea este fondul sufletelor alese. Vă așteptăm dragi donatori de sânge, adevărați eroi anonimi, în sediile noastre din orașele Deva, Hunedoara și Petrosani zilnic de luni până vineri între 8 și 12. Sâmbătă în 4 iulie Centrul de Transfuzie Deva își deschide porțile și așteaptă donatorii de sânge între orele 8 si 12”, scrie dr. Victoria Halmagi, directorul Centrului Județean de Tranfuzii Hunedoara.

Mai mult, la donare sunt așteptați și hunedorenii care au fost infectați cu noul tip de coronavirus și s-au vindecat. De la aceștia se va recolta plasmă cu ajutorul căreia vor fi tratați bolnavii de coronavirus.

” Cei care au fost infectați cu Sars Cov-2 și s-au vindecat îi așteptăm să doneze plasmă pentru semenii lor aflați acum în suferință și internați cu această infecție”, a mai spus sursa citată.

Mai mult, și prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a făcut un apel către hunedoreni pentru a dona sânge.

 

 

 

Colaborator

FOTO: medichub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *