APIA, mereu alături de fermieri!

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a participat astăzi la conferința de informare a fermierilor din județul Hunedoara pentru promovarea măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Prin aceste acțiuni, organizatorii, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură și structurile de la nivel central și județean, își propun să eficientizeze implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate și să crească gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

În sala de conferințe a complexului „Archia” din Deva au participat fermieri din județul Hunedoara, specialiști ai APIA și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

Din partea APIA Hunedoara, Directorul executiv al Centrului Județean, Veronica Topor, a prezentat situația actuală a accesării fondurilor europene pentru dezvoltare rurală în județul Hunedoara.  Discuțiile, care au constat într-o sesiune de întrebări și răspunsuri, au fost conduse de Directorul General Adjunct al APIA, Paul Eduard KMEN,

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis participanților felicitări pentru faptul că numărul proiectelor depuse în ultimul an poziționează județul Hunedoara pe unul din primele locuri la nivel national. De asemenea, a recomandat fermierilor să folosească și în următoarea perioadă sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Guvernului României, astfel având posibilitatea ca afacerile lor să se dezvolte.

Măsurile vizate pentru a fi discutate la conferința de la Deva au fost:

Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu, Măsura 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *