Aplicarea măsurilor prevăzute în ORDONANŢA MILITARĂ nr. 2

Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă, coordonează activitatea de aplicare a măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID 19, prevăzute în ORDONANŢA MILITARĂ nr. 2 din 21.03.2020.

Aplicarea acestor măsuri se face în colaborare cu instituţiile şi autorităţile publice locale din judeţul Hunedoara: Poliţia Română, Poliţia locală, Jandarmeria Română, D.S.P, A.N.A.F, Protecţia consumatorului şi primarii localităţilor din judeţul Hunedoara. Totodată, în aplicarea prevederilor ordonanţei mai sunt implicate A.J.O.F.M, I.T.M şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Textul Ordonanţei Militare poate fi consultat atât pe site-urile oficiale ale autorităţilor române dar si pe pagina de facebook şi site-ul  Instituţiei Prefectului-Judeţul Hunedoara, www.hd.prefectura.mai.gov.ro, secţiunea – Media, comunicate de presă.

De asemenea, în localităţile judeţului Hunedoara, poliţia, jandarmeria, DSP şi poliţia locală,  în colaborare cu primăriile, efectuează zilnic activităţi de verificare a persoanelor aflate în izolare. În fiecare zi, situaţia persoanelor pentru care s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu este adusă la cunoştinţa primarilor în vederea aplicării la nivel local a măsurilor de verificare şi sprijin a persoanelor aflate sub acest regim.

Vă mai informăm ca la nivelul judeţului Hunedoara, în urma deciziei prefectului, a fost înfiinţat şi este funcţional un centru integrat de preluare a apelurilor, unde se colectează computerizat toate informaţiile. Acestea sunt transmise şi primăriilor, după caz, pentru ca autorităţile locale să poată lua în cel mai scurt timp măsurile necesare.

În perioada 21-22 martie, pe durata a 16 ore, operatorii centrului integrat au efectuat peste 26 de ore, în total, de convorbiri telefonice cu persoane din judeţul Hunedoara, care au transmis sau au avut nevoie de informaţii privind „COVID – 19”.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *