Apple va scana pozele utilizatorilor pentru a detecta abuzurile asupra copiilor

Patru dintre sistemele de operare dezvoltate de Apple, plus serviciul de comunicare iMessage, vor folosi o tehnologie care va încerca să depisteze abuzurile asupra copiilor prin scanarea fotografiilor.

După ce informaţia a apărut pe surse, la doar câteva ore distanţă, Apple a emis un comunicat prin care a detaliat viitoarea scanare a fotografiilor stocate de utilizatorii produselor sale în vederea depistării imaginilor care arată copii abuzaţi.

Informaţiile imaginilor scanate vor fi comparate cu cele din neuralMatch, un sistem antrenat pe baza a peste 200.000 de imagini. Când sistemul detectează ceva suspicios, este anunţată o echipă de moderatori de la Apple, care, la rândul ei, când va considera necesar, va anunţa instituţiile abilitate.

Cel mai controversat aspect vine din faptul că scanarea va fi realizată local, pe dispozitivul utilizatorului, înainte ca aceasta să fie salvată în iCloud. Fotografiile din iCloud erau scanate în acest scop şi până acum, însă, acum, pentru prima oară, Apple va realiza scanarea direct pe dispozitiv.

Noul sistem va fi pus în aplicare, în Statele Unite, începând cu lunile următoare, pe iPhone, iPad, Mac şi Apple Watch. Aceeaşi tehnologie va funcţiona şi în aplicaţia iMessage.

Apple este deja criticată pentru această decizie de către militanţii pentru apărarea intimităţii. De altfel, scanarea direct pe dispozitivele utilizatorilor pare să contravină cu imaginea de apărător al intimităţii pe care compania americană a încercat să şi-o creeze.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *