Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active UPC România de către Huawei Technologies

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care traderul de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii Huawei Technologies SRL preia personal şi active de la furnizorul de servicii de televiziune şi internet UPC România în vederea prestării serviciilor de întreţinere a reţelelor publice terestre de comunicaţii cu acces la punct fix din România.

”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că activităţile companiilor nu se suprapun în România. Ca urmare, operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei”, a anunţat joi autoritatea de concurenţă.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Huawei Technologies are ca obiectiv principal de activitate comerţul de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Huawei furnizează în România echipamente/servicii asociate atât reţelelor publice şi private de telecomunicaţii cu acces la punct fix, cât şi celor cu acces la puncte mobile, precum şi terminale mobile – telefoane mobile, tablet, ceasuri inteligente.

UPC România oferă servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, sevicii de internet în bandă largă, precum şi servicii de telefonie la punct fix.

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *