Aproximativ 2.000 de români îşi caută săptămânal avocaţi, prin intermediul internetului

Aproximativ 2.000 de români îşi caută săptămânal avocaţi, prin intermediul internetului, pentru a beneficia de servicii juridice şi optează majoritar pentru consultanţă video, indică o analiză privind comportamentul clienţilor români, realizată de platforma online avocatura.com.

”Mai bine de 95% dintre românii care au ales serviciile platformei online în ultimele 12 luni au discutat cu avocatul prin intermediul serviciului video şi doar 5% au ales consultanţa juridică în scris”, se arată în comunicat.

Conform datelor centralizate de avocatura.com, cei care optează pentru consultaţii video prin intermediul platformei aleg o durată de regulă a acestora de 30 de minute, pentru care plătesc între 100 şi 300 de lei, în funcţie de avocatul selectat. Platforma şi-a consolidat portofoliul în ultimele 12 luni, adăugând la serviciile deja existente de consultanţă video şi online şi serviciul de consultanţă scrisă. Cele mai accesate servicii din portofoliul platformei sunt ”Consultanţă live” (video), secţiunea ”Caută un avocat”, serviciul de ”Consultanţă scrisă” şi secţiunea ”Urmăreşte un dosar”.

În fiecare săptămână din luna februarie, un număr mediu de 1.940 de români au realizat în medie 2.934 de căutări pe platforma avocatura.com pentru a-şi găsi avocatul potrivit.

”Profilul preponderent al clienţilor noştri este reprezentat de persoane ocupate, active social, salariaţi şi antreprenori, care-şi fundamentează deciziile pe baza sfaturilor primite de la avocaţi profesionişti. Aceştia apreciază faptul că prin intermediul platformei noastre îşi eficientizează timpul: nu mai sunt nevoiţi să se mai deplaseze la birourile avocaţilor şi îşi pot alege un avocat profesionist care să le ofere consultanţă la cele mai înalte standarde ale profesiei, în funcţie de problema pe care o au de rezolvat”, a declarat Romeo Cosma, fondatorul avocatura.com.

Rating-ul şi review-urile îi ajută pe clienţii platformei să-şi aleagă rapid avocatul potrivit pentru speţa pe care o au. Potrivit fondatorului avocatura.com, până în prezent, media calificativelor acordate de clienţii platformei pentru consultanţa juridică primită de la avocaţii parteneri este 9,69.

”Cei mai mulţi dintre clienţii platformei provin sau îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti şi în marile oraşe, centre de business sau centre universitare. Foarte important de reţinut este şi faptul că platforma pe care am creat-o devine interesantă şi pentru românii din diaspora. Tot mai mulţi cetăţeni plecaţi în străinătate – fie că vorbim de cei din statele membre ale Uniunii Europene (precum Italia sau Regatul Unit al Marii Britanii), fie că ne referim la românii care trăiesc acum în Statele Unite ale Americii sau în Canada – folosesc serviciul nostru de consultaţii juridice video”, a mai spus Romeo Cosma.

 

news.roviewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *