Arafat, despre 1 Decembrie: Vor fi activităţi foarte reduse, fără defilări

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat anunţă că festivităţile de Ziua Naţională a României se vor organiza, însă „vor fi activităţi foarte reduse”. „E ziua naţională, trebuie marcată, dar în acelaşi timp trebuie să se respecte şi măsurile de prevenire şi măsurile de limitare a răspândirii virusului”, susţine Raed Arafat, precizând că detaliile cu privire la modul de organizare a festivităţilor restrânse vor fi făcute publice de instituţiile implicate.

„Vor fi activităţi foarte reduse, fără defilări, fără activităţi intense”, a afirmat Raed Arafat.

Întrebat dacă va fi şi paradă militară, Arafat a răspuns: „Din ce ştiu, nu”.
„Din ce ştiu, nu, dar urmează să se anunţe, eu ştiu că o să fie ceremonii mai restrânse, dar cu siguranţă Preşedinţia va ieşi cu anunţuri despre acest lucru şi colegii de la Ministerul Apărării”, a declarat Raed Arafat vineri, la Sibiu.
Întrebat cum va fi gestionată situaţia în cazul în care vor fi persoane care vor dori să asiste la ceremoniile care vor fi organizate, fie şi în cadru restrâns, el a spus: „Se poate face şi prin anunţ clar, să nu vină nimeni, şi se poate face şi prin forţele de ordine care să nu permită să vină. Eu cred că dacă nu va fi paradă, lumea nu prea va veni pentru acest lucru. Totuşi, e ziua naţională, trebuie marcată, dar în acelaşi timp trebuie să se respecte şi măsurile de prevenire şi măsurile de limitare a răspândirii virusului. Pentru partea de Ziua de 1 Decembrie se va comunica oficial de către instituţiile care organizează această zi. În judeţe, aceste reguli de la Bucureşti se vor implementa şi în judeţe” a afirmat Arafat.
Întrebat cine vor fi persoanele care vor participa la festivităţile de Ziua Naţională în Capitală, secretarul de stat din MAI e explicat faptul că nu poate răspunde, întrucât nu se ocupă cu invitaţiile.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *