Activităţile de informare și educare cu privire la riscurile consumului de alcool şi droguri a ajuns la Orăștie

În data de 07 iulie a.c., poliţiştii Biroului  Siguranță Şcolară  și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara au răspuns invitaţiei Primăriei Municipiului Orăştie (Direcţia Publică de Asistenţă Socială şi Poliţia Locală Orăştie) şi au luat parte, împreună cu specialiştii  Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, la o activitate preventivă vizând riscurile consumului de alcool şi droguri, în rândul tinerilor.

Acţiunea a avut loc în Parcul Tineretului, din municipiul Orăştie, şi a avut ca grup țintă 30 de copii care beneficiază de sprijinul Asociației Umanitare Renaître, cu sediul în municipiul Orăştie. Copiii au participat la un atelier de vară, în care s-au desfășurat activități interactive, non-formale pe tema informării și educării cu privire la riscurile consumului de droguri și dezvoltării unui stil de viață sănătos. Activitățile au fost adaptate vârstei celor mici și nevoilor lor de informare.

Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri sau al altor substanțe psihoactive. Copiii au participat cu interes la activitate şi au învățat prin joc importanţa adoptării unui stil de viață sănătos şi a unor comportamente sociale corecte: fără alcool, fără tutun, fără droguri.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *