Atenție! Două escroace sunt căutate de polițiștii din Hunedoara

Atenţie la neatenţie: poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor femeie care au înşelat o hunedoreancă, de la care au obţinut un lănţişor şi o pereche de cercei din aur

Miercuri, 08.08.2018, în jurul orei 11.30, Poliția Municipiului Hunedoara  a fost sesizată de o hunedoreancă în vârstă de 72 de ani, care a reclamat faptul că a fost înșelată de două femei.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 10:45, persoana vătămată a fost abordată pe  strada Cerbului, din municipiul Hunedoara, de două femei care au întrebat-o dacă știe adresa unui azil de bătrâni în zonă, întrucât doresc  să dea „de pomană” mai multe bunuri.

Pentru a fi mai convingătoare, femeile i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănțișor și două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea „de pomană”.  Ulterior,  una dintre femei i-a propus persoanei vătămate să schimbe cerceii pe care îi purta și lănțișorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, partea vătămată a fost convinsă de oferta aparent avantajoasă propusă de acestea.

După ce au schimbat bijuteriile, una dintre cele două femei a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un șervețel și i le-a dat persoanei vătămate, spunându-i să nu le desfacă timp de șase săptămâni, după care cele două femei au plecat de la fața locului.

Ajunsă acasă, persoana vătămată a desfăcut șervețelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur și că a fost înșelată.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autoarelor şi a recuperării prejudiciului.

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *