Doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate şi tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii hunedoreni

Hunedoara. Percheziţii şi activităţi investigative materializate în identificarea şi reţinerea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată

Poliţiştii hunedoreni au desfăşurat, la data de 19 decembrie 2022, o acţiune de amploare pe raza municipiului Hunedoara, în contextul activităţilor investigative desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, într-un dosar de cercetare penală privind comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată.

Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat 5 percheziții domiciliare la locuinţele a doi hunedoreni, în vârstă de 31 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor menţionate.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei doi bărbaţi, la data de 03 septembrie 2022, au pătruns într-o locuință situată în cartierul Peștișul Mare, din Hunedoara, unde au exercitat acțiuni violente împotriva persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile și picioarele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuință 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri.

După sustragerea acestor valori, bărbaţii au părăsit locuința lăsând părţile vătămate legate, acestea fiind găsite la scurt timp de un membru al familiei, care a alertat poliţiştii.

Ancheta poliţiştilor a fost deosebit de complexă, faptele fiind comise pe timp de noapte, iar cei doi hunedoreni, pentru a nu putea fi identificaţi, au avut fețele acoperite cu cagule, iar  pe mâini au purtat mănuși.

În urma administrării probatoriului, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi bărbaţi, care au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării unor măsuri preventive.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara au beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale și ai Serviciului Criminalistic. În acest caz, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii faptelor şi a luării măsurilor legală faţă de toţi cei implicaţi.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *