Atenție! Metoda ”instalatorii” vă lasă fără bani

Poliţia  Municipiului Petroşani a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu privire la faptul că a permis accesul în locuinţa sa unor persoane necunoscute, care i-au sustras portofelului în care avea e aproximativ 250 de lei și mai multe carduri de fidelitate.

Partea vătămată a precizat că cei doi au afirmat că vecina sa, care locuieşte la apartamentul situat deasupra apartamentului său, a chemat un instalator deoarece avea unele probleme la conducta de apă. Petroşeneanul a permis accesul în locuința sa „instalatorului” chemat de vecina sa, care era însoțit de o femeie, despre care a afirmat că este soția acestuia.

În timp ce proprietarul apartamentului se afla în baia locuinței împreună cu așa-zisul instalator, femeia a aşteptat singură, în hol. După plecarea celor două persoane, partea vătămată a sesizat lipsa portofelului pe care îl ținea în hol, într-o plasă.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, cercetările vizând identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune/furt comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă:

Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE și LEGITIMAȚIA DE SERVICIU.

Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că este o înșelătorie.

Asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare pentru a nu fi înșelat, a nu cădea în plasa celor certaţi cu legea: puneți multe întrebări, cereți suficiente detalii, iar dacă aveți suspiciunea că aţi putea fi înşelat, anunțați imediat Poliţia.

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.