Au centrale termice, dar nu le pornesc. Elevii îngheață în școli

Elevii din două unități de învățământ de pe raza municipiului Petroșani îngheață în sălile de clasă, asta în condițiile în care toate unitățile de învățământ de pe raza localității dispun de centrale termice pe gaz. Potrivit reprezentanților administrației locale, cele două unități de învățământ, respectiv Școala Gimnazială IG Duca și Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva, nu au încheiat contracte de mentenanţă cu firme specializate pentru funcţionarea centralelor.

 „În unele şcoli nu este căldură, nu în toate. Eu de săptămâna trecută am dat dispoziţie  să se dea drumul la căldură în şcoli şi grădiniţe, dimineaţa, între orele 6.00 şi 10.00, când este mai frig. Unele şcoli au dat drumul, altele nu, pentru că sunt şcoli care nu au contract de mentenanţă cu o firmă specializată care să dea drumul la centrale şi să le întreţină. În toate şcolile sunt centrale pe gaz metan. Nu pot să mă duc să deschid eu gazul la şcoli. Este treaba directorilor, a conducerilor şcolilor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Petroșani au fost dotate cu centrale termice pe gaz metan. Peste două milioane de lei a fost investiția suportată 100% din bugetul municipalității. Pentru a rezolva problema, directorii celor două unități de învățământ trebuie doar să încheie contracte de mentenanță pentru centralele termice.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *