Prinși în trafic sub influența băuturilor alcoolice

În data de 03.02.2020, în jurul orei 20:45, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier fără victime (tamponare), la intersecția bulevardului Dacia cu strada Avram Iancu, din municipiul Hunedoara.

Echipajul rutier care s-a deplasat la fața locului a constatat că un hunedorean de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism în intersecția respectivă, nu a păstrat o distanţă regulamentară față de autovehiculul aflat în faţa sa, condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Hunedoara, pe care l-a tamponat din spate.

În urma testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, poliţiştii au stabilit că bărbatul care a produs evenimentul rutier a consumat alcool,  rezultatul testului fiind de 1,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, bărbatul de 55 de ani a fost condus la secția U.P.U. Hunedoara, unde i-au recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data 04.02.2020, în jurul orei 04:00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Lupeni, care conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul a refuzat se supună testării cu aparatul etilotest, precum şi procedurii de prelevare de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemie.

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *